Puusaare talu, Kullimaa küla

5 November, 17:14    Majad      Põhja-Pärnumaa vald, Pärnumaa    54
Kuulutuse sisu Lisa lemmikutesse Jaga Facebookis
110000€ Hind
Pärnumaa Maakond
Põhja-Pärnumaa vald Omavalitsus
Kullimaa küla Küla/linnaosa
Era Kuulutuse tüüp
Müüa Tehingu tüüp
3 Tube
2 Korrus

Kas oled enda unistustes loonud looduskauni ja rahuliku koha, kus saad kasvatada imemaitsvaid köögivilju, korjata metsast metsaande ja nautida loodusrütme.
Maamaja asub 1,7 ha maa-alal. Ehitatud 1910a.. Meie oleme siin loonud 8a (2015a). Nüüd anname selle koha uutele loojatele.
Pool majast on renoveeritud 2019a. Teine pool majast on viimati remonditud 2005a. Seda poolt majast on nüüd Sinul hea võimalus luua see endale sobivaks.
2019a sai elutuba uue ahju soojamüüriga. Ahi on suur ja salvestab imeliselt sooja. Majas on 3 magamistuba, elutuba, suur köök, wc-duššinurk, suur esik, ja terrass. Võimalus ehitada tube ka teisele korrusele.
2020a sai maja uue soojustuse: vill, tuuletõkkeplaat ja voodrilaud. Vundament on soojustatud ja kaetud plaatidega. Maja ümber on drenaaž paigaldatud, mis läheb kraavini.
2020a kevadest on olemas puurkaev sügavusega 53m. Vesi on selge ja imeliselt puhta maitsega.
2021a sai krunt uue sissesõidutee koos parklaga, kuhu mahutab 2-3 sõiduautot. Rajasime ka tiigi, kus on nüüdseks ka mõned jõest püütud kalad.
2022a alustasime garaaži ehitusega, mis on hetkel pooleli. Nüüd on Sinul hea võimalus seda kujundada enda soovide järgi. Krundil asub ka vana garaaž, mis on täiesti korralik. Krundilt leiab veel kuuri, küüni, lauda ja taaskasutus materjalidest ( peamiselt vanadest ustest) ehitatud saunaruumi ilma pesemisvõimaluseta. Keris on suur mistõttu on ka talvel mõnusalt kuum saunas. Kuur ja küün on küll veidi väsinud, aga täiesti kasutatavad.
Laut on heas korras ning valmis loomapidamiseks. Ise pidasime kanu. Lauda taga on suur kanaaed, millel on röövlindude kaitseks paigaldatud peale kalavõrk. Just äsja kohendasime kanaaeda.
Aias kasvab palju häid õunapuid. 2019a kevadel noorendasime õunapuude aeda uute istikutega. Uued õunapuud kannavad juba ka vilja. Aias kasvab 2 pähklipuud, hulga ploomupuid, kreegipuid, kirsipuid, pirnipuid, punasõstra põõsaid, mustsõstra põõsaid, tikri põõsaid, arooniaid, ebaküdoonia, astelpaju põõsaid, isetekkinud metsikuid vaarikaid jne.
Kuna pinnas on savine, siis oleme rajanud permaaia, kus järgime permakultuuri põhimõtteid. Alustasin permaaia rajamisega 2021a kevadel ja olen iga aastaga järjest laienenud. Permaaias on suur puitkarkassist kasvuhoone 3x10m. Mahutab palju tomateid ja kurke.
Ma armastan seeni ning eelmine aasta kevadel rajasin väikese seenefarmi, kus kasvab kuldne austerservik, roosa austerservik, šhiitake, puidusametkõrges ja lõvilakk.
Loomulikult ei puudu aiast ka lillepeenrad.
Kui Sa, armas hing, hindad lindude laulu ja loodusehingust, siis see paik ootab Sind. Siin kohtab tihti metskitsi, rebaseid, jäneseid ja põtru. Linnudki saadavad igal sammul enda kaunite helidega. Puudele on paigutatud linnupesakastid. Igal aastal külastavad meid kuldnokad, suitsupääsukesed, sinitihased, rasvatihased, varblased, linavästrikud, kullilised, nurmkanad, kiivitajad, lõokesed- imelised helid saadavad kevadest sügiseni.
Lähedal on kukeseene metsad; raba, kus kasvavad murakad, metsmaasikad, vaarikad, mustikad ja sinikad ning sügisel saab sealt metsast korjata
erinevaid riisikad.
Kilomeeter eemal on karjäär ning Pärnu jõgi jääb 2 km kaugusele. Meil on ka üks naaber, kes jääb 1 km eemale. Vändra on 10 km kaugusel, Pärnu on 45km.
Krunti ümbritsevad põllud, kust tehakse loomadele heina ja silo. Maja asub väga privaatses ja looduskaunis kohas.

See paik ootab Sind! Helista või kirjuta mulle, saadan rohkem pilte. Soovi saab lisada ainult 10 pilti.

Tel. 5820 7380

Võta kuulutajaga ühendust
Palun oodake