Unikaalne ajalooline pärl - Seidla Mõis.

4 Mai, 02:44    Majad      Järva vald, Järvamaa    7

285000€

Kuulutuse sisu Lisa lemmikutesse Jaga Facebookis
285000€ Hind
Järvamaa Maakond
Järva vald Omavalitsus
Seidla küla Küla/linnaosa
Äri Kuulutuse tüüp
Müüa Tehingu tüüp

Seidla mõis on arhitektuuriline meistriteos, mida on esimest korda mainitud 1639. aastal.Seidla mõisa ümbrus on sama muljetavaldav kui hoone ise.Avaras pargis asuvad kõrvalhooned ja puutumata loodus ümberringi loovad võimaluse luua privaatne kodu või arendada välja ainulaadne ärimaailm.Kui otsite väljakutset ja missiooni taastada ajalooline mõisahoone siis Seidla mõis ootab Teid.
 Seidla mõis on läbi aegade olnud oluliste baltisaksa suguvõsade, sealhulgas Nierothide, Mohrenschildtide, Vietinghoffide ja alates 1884. aastast Schillingite koduks.
 Mõisa kahekorruseline varaklassitsistlik peahoone on selle perioodi üks väärtuslikumaid näiteid Eestis.Peahoone fassaad on klassitsistlik, samas kui uksed ja trepid on baroksed. Hilisemalt on juurde ehitatud veranda ja rõdu.Mõisakompleksi kuuluvad kaaristuga taastatud ait ja hobusetall-tõllakuur. Hobusetallist on säilinud ainult madal müüriosa. Lisaks kuulub kompleksi suurejooneline viinavabriku hoone koos säilinud korstnaga ja unikaalne jääkelder.
19. sajandil viljeleti mõisa aladel aktiivselt aiakunsti, kasvatati lilli ning puuvilju ka müügiks, ning mõisas tegutses viinaköök.Mõisa ümbritsev park on kujundatud inglise stiilis, territooriumil asus ka kõrge kivimüüriga ümbritsetud iluaed ja tiik.
 Seidla mõis pakub lõputuid võimalusi nii luksusliku residentsi, ajaloolise hotelli kui ka eksklusiivse ürituste paiga loomiseks.Unikaalne ajalugu ja võlu teevad sellest ideaalse investeeringu nii äri- kui ka eraotstarbeliseks kasutuseks.Kompleks asub väga heas asukohas, vaid tunniajase autosõidu kaugusel nii Tallinnast, Tartust kui Pärnust.Praegune valdaja, kes tegeleb mööbli restaureerimisega on kogunud suure kollektsiooni antiikset mööblit, mis sobiks Seidla mõisa sisustamiseks. Vastastikusel kokkuleppel uue omanikuga võiks jätkata selle rikka pärandi hoidmist ja rikastamistSaa osa ajalooliste suguvõsade ajaloopärandist, ning jätka selle omanäolise mõisa traditsioone või loo uus kaasaaegne äri vanas ja väärikas kuues.

Palun oodake